Apotheek Smilde verkozen tot “Beste apotheek van Drenthe 2014″ – Apotheek Smilde – Smilde

Apotheek Smilde

Apotheek Smilde

Sluiskampen 37 9422 AP Smilde Tel:0592-414045 Fax:0592-414070

Wat vindt u op onze website?

Voor Corona beleid apotheek Smilde, klik hier!

Lees over onze openingstijden en hoe en waar u ons kunt bereiken. Wilt u informatie over ons dienstrooster of onze receptenservice, u vindt het actuele antwoord op onze website. Bent u nog niet uitgelezen over gezondheid dan verwijzen onze links u door naar andere interessante websites.U kunt met al uw vragen natuurlijk óók terecht bij onze vestiging aan de: De Sluiskampen 37.

Voor het inzien van uw gegevens kunt u kijken op MijnGezondheid.net. Ook kunt u hier terecht voor een e-consult met apotheek Smilde.

Apothekers: 

Dhr. B.P. Swets

 

BIG-nummer:

19060074817

 

Apotheek Smilde verkozen tot “Beste apotheek van Drenthe 2014″

Apotheek Smilde is door onderzoeksbureau AMP te Vught uitgeroepen tot “Beste apotheek van Drenthe 2014”. Apotheek Smilde had samen andere apotheken deelgenomen aan een onderzoeksprogramma dat jaarlijks uitgevoerd wordt om de kwaliteit van de dienstverlening in apotheken te beoordelen Voor deze beoordeling werden de apotheken 6 maal per jaar bezocht door zogenaamde “mystery guests” die zich voordoen als patiënt van de apotheek. Zij kwamen met alledaagse kwaaltjes zoals hoofdpijn, hoest of hooikoorts. Per casus registreerden de mystery guests de prestaties van de apotheken op het gebied van klantvriendelijkheid en het geven van goede voorlichting en adviezen. De apotheekprestaties werden getoetst aan de hand van vakinhoudelijke beroepsnormen en standaarden. In de landelijke verkiezing waar in het totaal 823 apotheken aan deelnamen eindigde apotheek Smilde uiteindelijk op een 6e plek vlak achter de uiteindelijke winnaar uit Grubbenvorst (Limburg).

“Het is een resultaat waar we als apotheek Smilde enorm trots op zijn, beste van Drenthe word je niet zomaar.”, aldus coördinerend apothekersassistent Janien Doek. “We proberen iedere patiënt in de apotheek zo goed mogelijk te helpen; ook al is dat soms best een uitdaging met al die toenemende regels die zorgverzekeraars en de overheid ons opleggen. Het is fantastisch om te zien dat het ons dan toch nog lukt om goede voorlichting te blijven geven en ik merk ook dat dat gewaardeerd wordt door de patiënten.”

Apotheek Smilde wint Achmea Zorgveiligheidprijs 2012

Woensdag 23 mei 2012 heeft apotheek Smilde in Zeist de Achmea zorgveiligheidprijs gewonnen met het project: vergiftigingen voorkomen bij jonge kinderen: preventie in de apotheek. Apotheker Barry Swets ontwikkelde samen met apothekersassistent Janien Doek-Cazemier een huischeck waarmee ouders kunnen nagaan of zij geneesmiddelen of andere producten in huis hebben die schadelijk kunnen zijn voor hun kinderen. Ook geven ze ouders met jonge kinderen voorlichting over de gevaren van huishoudmiddelen en medicijnen. Jaarlijks komen er namelijk zo’n 2500 kinderen in de leeftijd tot en met 4 jaar in het ziekenhuis of op de spoedeisende hulp terecht als gevolg van een vergiftiging. Apotheek Smilde had concurrentie van projecten van onder andere het A. Schweitzer Ziekenhuis en het UMC St. Radboud te Nijmegen. De jury prees het project van apotheek Smilde om zijn eenvoud, praktische toepasbaarheid en goede uitvoerbaarheid. Inmiddels hebben al meer dan 100 apotheken verspreid over Nederland dit project overgenomen. Apotheek Smilde heeft met de Achmea zorgveiligheidsprijs een wisseltrofee en 5000 euro gekregen. Het geld gaat naar de lokale stichting 4goals4u die kansarme kinderen in Zuid-Senegal helpt.

Apotheek Smilde wint Farmaceutische Patiëntenzorgprijs!

Apotheek Smilde heeft dinsdag 15 maart 2011 de landelijke Farmaceutische Patiëntenzorgprijs gewonnen. De onderscheiding wordt jaarlijks uitgereikt aan het beste zorgverleningsproject in de farmacie.

Apotheek Smilde krijgt de prijs voor een project om vergiftiging bij jonge kinderen te voorkomen. De apotheek heeft een “thuischeck” ontwikkeld voor ouders. Jaarlijks moeten 2.500 kinderen tussen 0 en 4 jaar oud naar het ziekenhuis vanwege vergiftiging.